Держфінінспекція Житомирщини забезпечила державі 45 мільйонів гривень відшкодувань

Понад 45 мільйонів гривень відшкодувала державі Держфінінспекція в Житомирській області.

До бюджетів, бюджетних установ, організацій та підприємств (загальнодержавної та комунальної форм власності) у результаті контрольних дій упродовж звітного періоду додатково надійшло майже 8 мільйонів гривень.

Про це інформує прес-служба Держфінінспекції в Житомирській області.

Серед найсуттєвіших прикладів – відшкодування втрат ДП «Житомирторф» на суму 3 млн. грн, виконавчим комітетом Коростенської міськради – на 1,8 млн грн, Коростенським КП «Водоканал» та головним управлінням Держкомзему в Житомирській області – по 0,5 млн грн. кожен.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнули 723 посадові особи. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності – 415 осіб. За допущені порушення звільнили з займаних посад 59 службовців.

Органи Державної фінансової інспекції України здійснюють незалежний державний фінансовий контроль від імені виконавчої гілки влади. Держфінінспекція України є центральним органом виконавчої влади, входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері державного фінансового контролю.