Другого хабарника за тиждень затримали у Житомирі

Під час отримання хабара 15 січня у Житомирі затримали ще одного посадовця.

Про це інформує прес-служба УМВС Житомирщини.

Нагадаємо, 9 січня 2013-го року СБУ з прокуратурою зловили на хабарі керівника служби, яка бореться з економічними злочинами у Житомирі.

Читайте! СБУ поділилась подробицями резонансного затримання начальника сектору УБЕЗ у Житомирі

Якщо начальник УБЕЗ за 1600 доларів у місяць готовий був “не чіпати” бізнес місцевого підприємця, то цього разу через 20 тисяч гривень проблеми на свою голову накликав державний службовець – працівник відділу контролю за будівництвом об’єктів, якістю будівельних матеріалів та державного ринкового нагляду.

Хабарника затримали на гарячому увечері 15-го січня працівники УБОЗ.

Саме таку суму посадовець вимагав у представника одного з комунальних підприємств Житомира за видачу акта за результатами перевірки законності здійснення реконструкції та облаштування входу в офісне приміщення підприємства.

Під час затримання оперативники виявили у підозрюваного в хабарництві 16 тисяч щойно переданих йому гривень. Як встановили правоохоронці, це була вже друга частина хабара. Перший внесок – 4 тисячі гривень – чиновник отримав декількома днями раніше.

За фактом вже відкрили кримінальне провадження, – повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць

Ознаки злочину передбачені ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара) ККУ.

За кримінальним законодавством затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.