“Корольов готував політ на Марс”, – Валентина Пономарьова у Житомирі

Сергій Корольов, наш славетний земляк, конструктор космічних ракет, який запустив на орбіту першу людину і сам мріяв полетіти у космос. Це було потаємною і нездійсненною мрією конструктора. А ще – він планував політ на Марс.

Про це житомирянам розповіла член жіночого загону космонавтів СРСР Валентина Пономарьова, яка у рамках відзначення 106-річчя з дня народження С.П. Корольова відвідала Житомирський музей космонавтики, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Корольов дуже тісно спілкувався з космонавтами, особливо – першого загону перед першим польотом, розмовляючи із ними, що називається, “про життя”. Він любив ставити питання типу – „Чому захотіла піти у космонавти?“, – згадує Пономарьова, яку 10 травня 1963-го року призначили другим дублером Валентини Терешкової.

Жінка й досі не знає, чому у неї тоді виникло бажання полетіти у космос. Вона і сьогодні не відмовилася би від польоту, якби запропонували.

Ще однією мрією Сергія Корольова був політ на Марс.

«Протягом 1958-1960 років розпочалася розробка марсіанської програми, відповідно до якої виготовлялися надважка ракета «Н-1», важний орієнтований супутник, аж до виготовлення оранжереї для постачання людині кисню. Згодом цю програму припинили навіть обговорювати. Але свідчення її підготовки є книга Володимира Бугрова, де досить детально викладені етапи розробки цієї марсіанської програми», – зазначила Пономарьова у Житомирі.