Маніяк-вбивця Онопрієнко вміє “бачити” майбутнє

Журналісти газети «Известия в Украине» днями побували у Житомирській виправній установі № 8.

Саме тут відбуває довічне покарання один зі знаменитих маніяків-вбивць Анатолій Онопрієнко.

Про це пише сайт “Дуся”.

Нагадаємо, його звинуватили у вбивстві 52 осіб.

Виправний заклад знаходиться при в’їзді в Житомир, – почала свою розповідь Яніна Соколовська, галавред «Известия в Украине», – під нею парковка битком: напевно, є велика потреба в зустрічах з «довічниками». Їх тут понад 140. Сидять по одному, при прогулянках не зустрічаються, вільних камер, щоб сфотографувати і посидіти-звикнути, немає.

Чисто, акуратно. У кімнаті для зустрічей саморобний портрет президента та Гімн України на всю стіну – щоб знали, в якій державі живуть.

Онопрієнко самий слухняний і найнебезпечніший за кількістю вбивств чоловік.

Журналістки розмовляли з маніяком-вбивцею більше двох годин.

Сидить 17-й рік, ніхто до нього не ходить. Писала йому одна дама, та й та виявилася сатаністкою. Брат, який здав його міліції, помер, діти з ним не спілкуються. Офіційних дружин немає. Онопрієнко переміщують під конвоєм і в супроводі вівчарки.

Журналісти розповідають, що маніяк переосмислює життя і говорить про вбивства в третій особі – «вони відбувалися».

Онопрієнко сказав, що ніби спеціально намагався попастися міліції. Його, до речі, кілька разів брали, але потім відпускали. А за цей час у його справі були розстріляні двоє невинних людей…

Онопрієнко списує все на «чаклунство» своєї бабусі з Народицького району – вона була “ведунья”. Каже, що перейняв від неї вміння бачити людей «зсередини» і передбачати їх майбутнє. Наприклад, на виборах голосував за Януковича, тому що «у нього хороше майбутнє в тому, і в цьому світі. У Тимошенко гарне – тільки у цьому, а в Ющенка – погано і в цьому, і в тому».

Каже, правильно що його не розстріляли – захотіли аби сидів і мучився.

«А то вбили – і все, знято питання».

А ще сказав, що може писати прохання про помилування, але не стане, тому що таке покарання заслужив. І взагалі його в тюрмі «на вбивства не тягне», і йому від цього добре.

Виглядає в свої 53 Онопрієнко відмінно: напевно, тюремне повітря йому на користь. Тільки окуляри почав носити. Адміністрація дозволила йому і телевізор за хорошу поведінку дивитися, але арештований через поганий зір відмовився. Книги не читає, тільки газети.

За весь час жодного разу не хворів. Фотографуватися відмовився – хоче, щоб його запам’ятали молодим, 17-річної давнини.