Мер міста Житомира Володимир Дебой залучає Швейцарське бюро співробітництва для впровадження чергового проекту з енергоефективності

Швейцарське бюро співробітництва розглядає можливість співпраці із м. Житомиром у рамках реалізації проектів з енергоефективності.

Про це інформує прес-служба міськради Житомира.

Перемовини про подальші можливі спільні проекти відбулися сьогодні, 23 січня 2013 року, під час робочої зустрічі Житомирського міського голови Володимира Дебоя із представниками компанії CSD Ingegneri SA – Сільвіо Бозетті та Роберто Россі.

Сьогодні незалежні консультанти розглянуть запропоновані містом 3 проектні пропозиції, обговорять усі аспекти із технічними спеціалістами та службами, визначать готовність міста співпрацювати зі Швейцарським бюро співробітництва, а також вивчать досвід роботи Житомира з іншими міжнародними організаціями.

Житомирський міський голова Володимир Дебой під час зустрічі поінформував делегацію про активну співпрацю міста із потужними організаціями.

«Ми співпрацюємо з Європейським банком реконструкції та розвитку, Фондом Е5Р, корпорацією НЕФКО і вже маємо реалізовані проекти та перспективу на цей рік. У 2012 році в рамках співпраці з корпорацією НЕФКО комплексно утеплено дитячий садочок №21. Спільно зі шведськими, російськими та норвезькими спеціалістами ми працюємо також і над проектом утеплення бюджетних будівель міста: садочків, шкіл, медичних закладів. Маємо і проекти з енергозбереження, які місто реалізує самостійно – індивідуальні теплові пункти, модернізація котелень, встановлення енергоефективного обладнання», – мовив керівник Житомира.

Пріоритетними заходами, що фінансуються грантом Уряду Швейцарії, є встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміна котлів, впровадження системи SCADA.

«Більше всього ми зацікавлені в інвестуванні коштів у сектор енергозбереження, особливо у теплопостачання міста. Для нас важлива також співпраця Житомира з іншими міжнародними організаціями. Сьогодні ми маємо обговорити проектні пропозиції та готовність міста до втілення цих проектів», – говорить Сільвіо Бозетті, представник компанії CSD Ingegneri SA.

Підійти до модернізації системи теплопостачання планує міська влада комплексно: разом із модернізацією тепломереж та районних котелень (по проекту з ЄБРР) також створювати індивідуальні теплові пункти.

Тому до вивчення та оцінки міжнародним спеціалістам запропоновано 3 проектні пропозиції щодо встановлення індивідуальних теплових пунктів та оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії, впровадження когенераційних установок з високим ККД та технічного переоснащення котелень із заміною котлів.

Представники компанії CSD Ingegneri SA вивчають напрацюваннями Житомира в реалізації спільних міжнародних проектів та готовність міста до втілення нових. Один із реалізованих проектів – утеплений дитячий садочок №21 – спеціалісти оглянуть вже сьогодні.