На Житомирщині відновили роботу лікарні спеціально під приїзд Литвина?

Завтра колишній голова Верховної Ради України відвідає селище Довбиш Баранівського району Житомирської області.

Однією з причин приїзду народного депутата може стати лист від мешканців, в якому вони нарікають на роботу місцевої лікарні.

Про це інформує Громадський портал.

Як відомо, під час передвиборчої агітації Володимир Литвин допомагав установам соціальної сфери через субвенції з державного бюджету. Отримала фінансування в обсязі 560 тисяч гривень і Довбиська лікарня.

Виборці Довбиша віддали 52% голосів за кандидата Литвина.

Чи то невдале розміщення (за межами населеного пункту), чи медична реформа, яка втілюється тепер, не сприяли роботі лікарні. Хворі йшли до амбулаторії, яка була розміщена в центрі. До лікарні ж добратись можна лише на таксі, заплативши 20-25 гривень – громадського транспорту не існує.

Тому місцева влада дозволила лікувати хворих на денному стаціонарі в амбулаторії. Це, зрештою, було краще, ніж йти пішки морозної зими хворому декілька кілометрів до лікарні, аби поставити крапельницю.

Однак районне керівництво вирішило, що лікуватись хворі мають саме в лікарні – туди ж витрачені кошти на ремонт і лікарня має працювати. Тому швидкими темпами роботу лікарні відновили, аби народний депутат Литвин бачив, що кошти витрачені на благо громаді.

Завтра Литвин розбереться з проблемами та бідами жителів Довбиша.

… Реформування медичної галузі продовжується. Завершитись реформа повинна в 2014-му.

Петро Іваненко