На Житомирщині закрили безкоштовний центр дитячої та юнацької творчості?

З 2012 року в місті Овруч ліквідовують централізоване опалення, тому людей змушують переходити на автономне.

І все б нічого, якби від цієї «місцевої хвороби» не страждали діти.

15 квітня вже минулого року, єдиний безкоштовний центр дитячої та юнацької творчості також переводять на автономне опалення. Котельню, яка працювала та обігрівала дітей – відключають. Санстанція закриває центр творчості у зв’язку з тепловим режимом.

Майже 600 учнів після школи змушені прямувати додому. А до того, вони ходили на гуртки, займалися в’язанням, вишиванням, ліпкою, малюванням тобто діти, творчо розвивалися.

Нехай би мер Овруча, Валерій Шваб, подивився у ці дитячі очі, і сказав би від чистого серця, скільки ще часу він знущатиметься над нашими дітьми, – жаліються батьки.

За словами місцевих, на те, аби центр творчості перевели на автономне опалення було виділено 300 тисяч… Проте сьогодні, викладачі, які залишилися там працювати, а це близько 20 чоловік, змушені замерзати у стінах будівлі.

У центрі дитячої та юнацької творчості Овруча нещодавно був зроблений ремонт: закуплені нові меблі, пофарбовані стіни та підлога

Зараз, потихеньку, все починає «їсти» грибок, від перепаду температури згодом падатиме штукатурка…

Місцева влада Овруча, напевно, величезними зусиллями ігнорує указ Президента України про те, що 2013 рік, проголошено «Роком творчості дітей».

Як стало відомо Репортерові Житомира, представники Коростенської міської громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» хочуть допомогти своїм сусідам у вирішенні цієї проблеми. Організація звернеться до Народного депутата України по 64 виборчому округу Володимира Пєхова аби той втрутився у проблеми місцевих та «відмінив зиму» у місті Овруч.

Марина Кузьменко