На благодійному вечорі колядок у Житомирі зберуть гроші для оздоровлення дітей-сиріт

Благодійний вечір колядок 21 січня 2013-го року відбудеться у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Зібрані кошти підуть на оздоровлення дітей-сиріт, які проживають у найвіддаленіших селах Житомирщини.

Про це повідомляє прес-служба ЖОДА.

Благодійний захід такого плану пройде в області вдруге. Минулого року зібрали 20 тис. грн. і оздоровили в “Денишах” 40 дітей-сиріт.

Тоді до санаторію відправили відпочивати та покращувати здоров’я соціальних сиріт, які проживають у селах Житомирщини. Ці діти виховуються родичами-опікунами, які, на жаль, часто не можуть забезпечити повноцінне піклування про дитину через безгрошів’я, яке панує в українському селі.

Архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим закликає спільним зусиллям допомогти дітям, які опинилися у скруті: “Тільки разом можна творити добрі справи”, – каже Никодим.

У благодійному вечорі колядок 21 січня візьмуть участь такі колективи: архієрейський хор Свято-Преображенського кафедрального собору Житомира, хорова капела «Орея», дитячий колектив «Глорія» та «Льонок», та ін. Ведучим благодійного вечору буде Заслужений артист України Володимир Шинкарук.

Концерт триватиме півтори години. Вхід на захід безкоштовний, але серед глядачів проноситимуть кошики, в які кожен бажаючий зможе пожертвувати кошти на оздоровлення дітей.

Ініціатори: Житомирська православна християнська єпархія, студентство Національного агроекологічного університету, студія «Ц-TV», громадськість.

ФОТО зроблені декілька днів тому у смт. Озерне під час аналогічної акції: