Новий рік бердичівські велобайкери відзначили на колесах

До улюбленого свята у райцентрі організували змагання з крос-кантрі.

Зима – це аж ніяк не закінчення, а лише продовження сезону катань, переконані члени спортивного клубу ” ZigZag”.

Про це повідомляє сайт “Житомирської Хвилі”.

Зима – це така пора, коли найкраще напрацьовувати навики, щоб простіше було кататися в теплу пору. Та й впевненості це додає – з весни, починаємо катати, вже будучи в формі. Адже зимові треки вельми складні – розповів один із організаторів заїзду Максим Міщенко.

Велосипедисти змагалися у двох групах – “еліта” та “аматори”

Спортсменам з досвідом потрібно було якнайшвидше здолати 2 з половиною кілометри шляху, аматорам – півтора.

Трек був вкритий снігом та льодом, тож щоразу, коли учасники наближалися до повороту, у глядачів перехоплювало дух. Проте велосипедисти впевнено долали усі круті віражі, кажуть очевидці змагання, серед яких і журналісти місцевої телекомпанії “Вік”.

Кращими цього разу судді визнали Дмитра Мариняка, який витратив 11 хвилин 37 секунд на подолання восьми кіл у групі “еліта”, та Томаша Городенського, якому знадобилось 7 хвилин 52 секунди для перемоги у групі “аматори”:

Раніше я взимку вже відправляв велосипед, як кажуть, “на полицю”. А цього року друг запропонував покататися зимовими трасами. Спробував – сподобалося, тому й вирішив прийти на ці змагання. Я люблю цей спорт, це і допомогло мені перемогти – поділився враженнями один із переможців змагань Томаш Городенський.