Оліївці, що поруч з Житомиром – 50!

50-у річницю свого створення святкує Оліївська сільська рада Житомирського району.

Її засновано 15 січня 1963 року. До 1965 року Оліївка відносилася до Коростишівського району, а до її складу по 1983 р. входило Сонячне (тепер відноситься до Кам’янської сільської ради).

Нині до Оліївської сільської ради входять села Оліївка, Піщанка та Світин а це 538 дворів. У населених пунктах Оліївської сільської ради проживає 1677 чоловік.

Мешканців сіл, гостей та запрошених, які зібралися в Оліївському будинку культури, привітав заступник голови Житомирської обласної ради Михайло Чигир.

Про це інформує прес-служба обласної ради.

«50 років – це небуденна дата не лише для сільської ради, не лише для всього Житомирського району, це значна подія для всієї громади нашої області», – сказав він.

Заступник голови обласної ради подякував всім поколінням громади за конструктивні відносини з керівниками виробничих структур, установ та організацій, що функціонують на території ради і є платниками податків до бюджету.

Ця співпраця дає можливість виконувати план доходної частини сільського бюджету, який формується із врахуванням надходження коштів за користування землею та орендної плати.

Основні зусилля сільської ради та виконавчого комітету спрямовані на створення умов для розвитку виробництва, малого і середнього бізнесу.

Оліївка має вигідне географічне становище, оскільки на землях сільради, які межують з Житомиром здійснюють виробництво представники крупного й середнього бізнесу. Відповідно, частина підприємств користується інфрастукторою обласного центру, але податки сплачує в сільраду Оліївки.

На території сільської ради працюють два сільськогосподарські підприємства – ПАТ «Українська генетична компанія» та ВСК «Світоч» і понад 30 юридичних осіб, а також фізичні особи-підприємці. Найбільші надходження із податку на прибуток до бюджету Оліївської сільської ради від ТОВ «Сандора», ТОВ «Юка-інвест», БРВ «Україна». Земельний податок сумлінно сплачують ТОВ «Олвіта Буд», БРВ «Україна», ТОВ «Еллада», компанія «Райз» та інші.