Працівники житомирського ТТУ знову збираються мітингувати

Днями у пресі з’явилася інформація про те, що в Житомирі під час засідання обласної комісії з питань заборгованості розглядалося питання про скрутне матеріальне становище ТТУ.

Обговорювалися основні напрямки вирішення цієї проблеми.

Зазначимо, що заступник Житомирського міського голови Петро Закусило, бачить декілька варіантів вирішення фінансових проблем трамвайно-тролейбусного управління.

Одне із питань не тільки обурило робітників ТТУ, але й самих житомирян. Це перевезення за плату в години пік абсолютно всіх пасажирів зі збереженням пільг в інший час. Тобто, пільговиків можуть позбавити права на безкоштовний проїзд в громадському транспорті.

Пенсіонерка Ганна Майструк проти таких змін.

Нам, людям похилого віку, таке не подобається. Я отримую «копійчану» пенсію, я відпрацювала на благо України, Житомира більше 40 років, і тепер мене хочуть позбавити ще й пільг. Я розумію, що це години пік, але як та година закінчиться, то до тролейбуса й не зайдеш, він буде переповнений, – говорить житомирянка.

Голова профспілки працівників ТТУ Сергій Невмержицький поки цю ситуацію не коментує. У робочих свої проблеми – знову заборгованість по зарплаті.

У жовтні моїм колегам виплатили 30% заробітної плати. І тут все – приїхали, а 6 мільйонів боргу залишається, – розповідає Сергій Арсентійович.

За словами голови профспілки, винити мера у фінансових проблемах ТТУ, люди не збираються. Проте, завтра будуть зустрічатися і обговорювати цю ситуацію. Житомиряни зневірилися, і знову погрожують мітингами.

Як повідомив Репортерові начальник ТТУ Віктор Мирончук з тих п’яти мільйонів гривень, які “вибив” в уряду губернатор Сергій Рижук, на закриття заборгованості по зарплаті працівникам підприємства – на рахунки реально надійшло 2 млн. 400 тис. грн. Цих грошей вистачило для того, аби частково (75%) погасити заборгованість за жовтень 2012 , і то не в повному обсязі. Останнє перерахуваня було здійснено минулої п’ятниці. 2 млн. 600 тис. грн. підприємство чекає і досі.

Читайте! ТТУ отримує 5 мільйонів від Рижука. Дебой радить не шукати помсти

Начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний зазначив, що дійсно, 2 млн. 400 тисяч були перераховані на рахунок ТТУ.

Коли надійдуть інші гроші, тяжко сказати. Проте ми на їх розраховуємо. Нам також хочеться швидше погасити людям заборгованість, – сказав Підпокровний.

Марина Кузьменко