СБУ поділилась подробицями резонансного затримання начальника сектору УБЕЗ у Житомирі

Нагадаємо, позавчора у Житомирі СБУ з прокуратурою зловили на хабарі керівника служби, яка бореться з економічними злочинами у Житомирі.

Посадовець спокусився тим, проти чого його держава направила боротися. Репортер отримав інформацію з СБУ і дізнався подробиці скандального затримання.

Отож, як вже зазначалося, у Житомирі начальник сектору державної служби боротьби з економічними злочинами районного відділу УМВС вимагав гроші від приватного підприємця за неперешкоджання здійсненню підприємницької діяльності.

Капітан міліції за замовчування нібито виявлених порушень в ході перевірок декількох магазинів, які належать одному власнику, вимагав та отримав від підприємця понад 11 тис. гривень хабара.

Cпівробітник міліції, погрожуючи підприємцю подальшими перевірками, вилученням комп’ютерної техніки, затриманням працівників магазинів тощо, запропонував “постійну опіку”, так званий “дах” (кришування), підприємницької діяльності за умови сплати йому 1,6 тис. доларів США щомісяця.

Про злочинні дії посадовця, який зайнявся “рекетом” замість того, щоб з ним боротися, дізналися служби, які забезпечують дотримання законності у державі.

9 січня начальника сектору УБЕЗ затримали «на гарячому» під час одержання ним 1 600 доларів США – суми одномісячного «відкупного».

За цим фактор прокуратура відкрила та об’єднала у одну справу 2 кримінальні провадження: за ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та за ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання УМВС України в Житомирській області.

Досудове розслідування у справі триває.