Сотні житомирян цього року занурились у святу Водохрещенську воду. ФОТО

З кожним роком у Житомирі тих, хто наважується довіритися Богові, природі й своєму організму стає все більше.

Купалися цілими сім’ями. Свята Водохрещенська вода очищала житомирян від усіх негараздів і хвороб. Святі отці хоч і не купалися разом з мирянами, але воду освятили. Міський голова Володимир Дебой каже, що теж занурюється у цілющу Водохрещенську воду, але не на загальний огляд – публічності йому як посадовій особі й так у житті й роботі вистачає.

Володимир Дебой зазначає – як став міським головою Житомира – звернув увагу, що на Водохреще, тим, хто купається, влада не забезпечувала жодних умов – одягалися і роздягалися на льоду. Саме тому, зі слів міського голови, він подбав про те, щоб житомирянам було комфортно здійснювати обряд занурення в святу воду – біля ополонки облаштовані пункти обігріву для чоловіків й жінок, де можна залишити одяг і зручно одягнутися після купання та кіоск з гарячим чаєм і булочками.

Житомиряни з радістю купалися.

Ті ж хто не наважувався, говорили, що можливо час ще не прийшов. Але, наcправді, купатися в ополонці на Водохреще – не так вже страшно, оскільки 15-20 секунд у воді не зможуть зашкодити здоров’ю людини. Скоріш навпаки – оздоровлять душу і тіло, якщо вона справді вірить у Бога.

Підприємства Житомира також організовували купання на Водохреще. Так, місцевий Водоканал купався в ополонці на водоймі в районі Силікатного заводу.