ТОВ «Домінвест» незаконно побудувало під Житомиром готельно-ресторанний комплекс

Земельними ділянками площею 0,5 га та 1, 4 га (вкриті лісом) для рекреаційних та оздоровчих цілей Житомирська райдержадміністрація розпорядилась «по-господарськи».

Мальовничі природні території РДА передала в оренду ТОВ «Домінвест» навіть без вилучення цих земельних ділянок у постійного користувача ДП «Житомирське лісове господарство» та зміни їх цільового призначення.

У той же час сусідня Черняхівська райдержадміністрація «розщедрилась» настільки, що надала в оренду фізичній особі земельну ділянку водного фонду площею майже 30,5 га для риборозведення й ведення бджільництва.

Проте, не маючи наміру використовувати землю за цільовим призначенням, громадянин передав її в суборенду ТОВ «Домінвест».

На земельних ділянках у рекреаційній зоні під Житомиром, якими заволоділо ТОВ «Домінвест» забудова заборонена.

Проте, це не зупинило товариство, яке нашвидкоруч побудувало там готельно-ресторанний комплекс, на який оформило право власності.

Діяльністю ТОВ «Домінвест» зацікавились контролюючі органи. Прокуратура області провела перевірку і встановила, що право власності на зведений комплекс оформлено з порушенням вимог чинного законодавства, а ось передача фізичною особою земельної ділянки в суборенду ТОВ «Домінвест». порушило норми вже законодавства земельного.

На виявлені архітектурно-будівельною, екологічною та сільгоспінспекцією порушення земельного та містобудівного законодавства прокуратура відреагувала судовим позовом.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Рішенням від 29.12.2012 господарський суд підтвердив позицію прокуратури про незаконність передачі райдержадміністрацією лісових земель товариству та визнав недійсним договір оренди землі площею 1,4 га.

Власників зобов’язали повернути земельну ділянку держлісгоспу.

Подальша доля незаконно зведеного готельно-розважального комплексу не уточнюється.