Третя стать

Шкода, що третьої статі не існує. Так, щоб ні чоловік, ні жінка, а сам собі пан і пропав. Щоб жодної залежності від так званої «другої половинки», ніяка вона тобі в біса не друга, а справжнісінька перша, диктатор-пацифіст з батогом у правиці та коробкою цукерок «Вітання з Житомира» в лівій руці.

Третій статі було б на все начхати. Вона була б самодостатня, матір і батько своїм дітям, які зовсім би не страждали, що їх зробила і народила одна і та ж особина.

На біса так мучитися, вірити в те, що кохання протягне бодай три роки і чекати на річницю обскубаний букет червоних гвоздик? Третій статі були б не відомі такі сентименти, вона приходила б додому, знаючи, що всі її речі, різні там гребінчики, зубні щітки та тюбики з кремами проти зморшок на грудях, лежать на своїх поличках і ніхто не потривожив їхній порядок. Її спокою та витримці заздрили інші статі і поволі, одне за одним зверталися б до пластичних хірургів, щоб їм вкоротили і наростили, де треба.

Шкода, що третьої статі не існує. Мої гребінчики, зубні щітки і тюбики з кремами проти зморшок на грудях – хто зна де, і я злюся, вгамовуючи плач і заїдаючи свій стрес «Вітанням із Житомира».