У Житомирі дівчина, на яку впала бурулька, подає в суд на ЖЕК. ВІДЕО

У Житомирі сім’я дівчини, якій на голову впала бурулька, подасть до суду на міську владу та ЖЕК.

18-річна житомирянка з переломом хребта зараз у лікарні. Про це інформує ТСН.

Катерина Іваницька стояла в черзі до банкомату, коли трапилася біда. Дівчина згадує, що була в шоці і нічого не могла говорити. У лікарні, куди доставила постраждалу “швидка”, констатувала: лід травмував дівчині голову і хребет. Якби бурулька була трохи важче, пацієнтка б не вижила.

Потенційно це могла бути дуже важка травма. Навіть з летальним результатом, – зазначив лікар-нейрохірург Житомирської обласної лікарні Олександр Гнилиця.

У жеку, який відповідає за будинок, з даху якого впала бурулька, у всьому винуватять погоду.

Весь сніг ми не змогли зняти. Ми працювали, скільки змогли, стільки й зробили, – пояснив керівник установи Анатолій Рихальський.

Батьків дівчини таке пояснення не задовольняє

Вони готують позов до суду через фізичну і моральну травму власної дітини.

У жеку до судової перспективи ставляться скептично.

Є факт, що суд не прийме до розгляду таку заяву. Чому, тому що треба довести, що не було огороджено, довести, що жодної роботи не проведено. І я не згоден, що це посадова недбалість, – прокоментував керівник житомирського жеку № 11 Анатолій Рихальський.

Разом з тим, адвокати кажуть, що перспектива виграти справу є. А потерпілі можуть домагатися не тільки покарання винних, але і грошової компенсації. Поки ж травмування дівчини розслідує міліція – за статтею “ненавмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень”.

Якщо винних таки знайдуть, їм загрожують громадські роботи або ж до 2 років в’язниці.