У Житомирі і Бердичеві віщунки “кинули” дітей на батьківські гроші

Найчастіше від витівок пройдисвітів потерпають літні люди та неповнолітні діти.

Випадок, який нещодавно стався з 10-річною бердичівлянкою, є класикою жанру.

Дівчинка поверталась додому, коли раптом за своєю спиною почула жіночий голос, що звертався до неї. Обернувшись, дитина побачила двох незнайомих. Декілька несуттєвих запитань – і зі школяркою було налагоджено словесний контакт, під час якого вона витягнула з кишені недешевий мобільний телефон.

Дивні незнайомки стали розповідати дитині, що на її сім’ю наведено страшну порчу.

На підтвердження своїх слів одна з віщунок назвала хвороби, якими нібито страждають батьки дівчинки. Останній аргумент беззаперечно подіяв на дитину. Проте, як виявилося, все можна виправити. От тільки потрібні гроші, щоб можна було «відкупитися» від негараздів.

Задля сімейного блага налякана дитина не пошкодувала добродійкам свого мобільного телефону, за який, між іншим, батьки віддали понад півтори тисячі гривень. А ті, отримавши бажане, зникли в невідомому напрямку.

Фактично за аналогічним сценарієм розгорталися події і в Житомирі. Про це інформує прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Від шахраїв постраждали 8-річні сестрички.

Не зважаючи на те, що дітей було двоє, тітонькам вдалося задурити дитячі голівки.

Вони зізналися, що батьки на роботі, а дома вони самі. Відтак, «віщунки» пообіцяли дітям зняти порчу, от тільки потрібно було трохи грошей і золота. Зовсім небагато, скільки є вдома. А ще язик необхідно тримати за зубами, інакше нічого зі «зняття порчі» не вийде.

Приголомшені почутим від незнайомих жінок, маленькі жертви прийшли додому, звідки винесли ювелірні вироби із золота на загальну суму понад 22 тисячі гривень.

Інформацію про обидва випадки вчинення кримінальних правопорушень міліція внесла до Єдиного реєстру та розпочала досудові розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Причетних розшукує міліція.