У Житомирі студентка організувала аферу з нерухомістю

21-річна жителька одного з районів Житомирщини, була затримана в місті за підозрою у вчиненні низки шахрайств.

Під приводом надання інформаційних послуг з оренди житла, вона видурювала з потенційних клієнтів гроші, а потім безслідно зникала.

Про те, що його ошукали, 29-річний житомирянин здогадався не одразу. Коли ж за декілька тижнів таки остаточно упевнився, що так і не поселиться у замовлене житло, а гроші, сплачені за послуги посередниці, безнадійно втрачені, чоловік звернувся до міліції.

Правоохоронцям житомирянин розповів, що про надання необхідних послуг прочитав у одній з місцевих газет.

Зателефонував за надрукованим номером телефону та домовився про зустріч з абонентом в одному з міських кафе

Молода дівчина на ім’я Христина представилася співробітницею якогось агентства та, за словами чоловіка, була доволі компетентною з питань підбору житла. А тому, звісно, ніяких підозр у заявника не виникло. Тим більше, що після обговорення усіх нюансів дівчина запропонувала клієнтові укласти угоду, яка нібито засвідчила юридичні аспекти їхньої співпраці. За свої послуги співробітниця Христина запросила та отримала від чоловіка ні багато, ні мало – 300 гривень.

За декілька днів обіцяла підшукати клієнтові житло та сповістити його про це телефоном.

Ця історія не нова, – говорить перший заступник начальника Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області Юрій Лисак. – У Житомирі до міліції надійшло ще декілька подібних заяв щодо вчиненого відносно них шахрайства. Усі вони стосувалися надання інформаційних послуг з оренди житла дівчиною на ім’я Христина.

Невдовзі міліціонери вийшли на слід загадкової шахрайки та затримали її. Христиною виявилася 21-річна жителька Житомирського району, яка навчалася в одному з міських вузів.

За словами Юрія Лисака, на сьогоднішній день встановлена її причетність до 5 ошуканств

За фактом шахрайства (ст.190 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. Усі обставини справи наразі з’ясовують правоохоронці.