В річку Уборть, що на Житомирщині скидають всілякі нечистоти

Олевська міська рада має намір витратити 5 443 340 гривень на очисні споруди.

Про це йдеться в Програмі соціально-економічного розвитку Олевська на 2013 рік, яка була прийнята 28 грудня 2012 року на 25-ій сесій.

Про це повідомляє сайт vit-ol.com.

Вищезазначені мільйони передбачені Програмою на «модернізації централізованих систем водопостачання та водовідведення «Очисні споруди каналізації» потужністю 500 м.куб./добу в м.Олевськ, для заміни зношеного і технічно зношеного обладнання на сучасне енергозберігаюче.

Згідно Програми міська рада отримає субвенцію у розмірі 5 184 230, а решту – 259 300, покриє міський бюджет.

Відомо, що в далекому 1996 році Житомирська обласна рада на вирішення олевської проблеми надала півтора мільйона гривень, за які вдалося виконати понад 70% робіт

Залишалося встановити насосне та електрообладнання. Проте фінансування згодом припинили, про очисні станції забули, а коли знову згадали виявилося, що вся проектна документація зникла.

Готуючи матеріал, журналістам вдалося відшукати відео телеканалу 1+1, відзняте 2008 року. Фахівці погоджуються з тим, що будувати потрібно заново, по-сучасному.

Також з’ясувалося, що згідно державних санітарних норм відповідна будівля повинна бути розміщена не ближче ніж за 1200 метрів від населеного пункту. А повна модернізації міської каналізаційної мережі разом з очисними спорудами оцінюється як мінімум в 25 мільйонів гривень

Олевськ і надалі продовжує скидати нечистоти в річку Уборть без попередньої фільтрації

В свою чергу чиновники лише говорять про добудову. Зрештою, час минає, довгобуд простоює, з року в рік зростає і його вартість.