Як генерала Антонюка головою Громадської ради при ЖОДА обирали. ФОТО

Після того, як 119 голосів делегати установчих зборів Громадської ради при ЖОДА віддали за генерала Леоніда Антонюка стало зрозуміло, що Олег Умінський, який очолював Раду 2 останні роки складає повноваження.

Читайте! Громадська рада при ЖОДА: reloaded

Перед цим представники громадських організацій довго сперечалися, чи відповідає постанові Кабміну звіт голови Громадської ради попереднього скликання перед складом наступного. Все ж дали Олегу Умінському право виступити.

Але його промова не переконала тих, хто свідомо йшов голосувати за Антонюка.

Мало того – попереднього голову Ради “потріпали” незручними запитаннями та звинуваченнями, типу “використовував посаду виключно у власних цілях, не сприяв рівності можливостей усіх членів Ради впливати на її рішення”.

Після обрання головою Громадської ради Леоніда Антонюка, Олег Умінський потис йому руку й побажав наснаги в роботі. У свою чергу генерал Леонід Олександрович вибачився перед
Олегом Феліксовичем за те, що за попередньої каденції члени Ради не так активно, як належало б, працювали в комісіях.

Секретарем обрано Юлію Слобожан, заступником – Володимира Піньковського.

На наступному засіданні, яке відбудеться на початку березня, Рада змінить структуру. Буде більше заступників – кожен з яких відповідатиме за окремий напрям. Це означатиме, що на голову Ради матиме вплив більше людей. Хоча, наскільки піддається впливу Леонід Антонюк, знають його колишні підлеглі.

ФОТО Репортер Житомира: