Житомирські водії змушені форсувати водну перешкоду на перехресті Шелушкова-Шевченка

Перехрестя вулиць Шевченка-Шелушкова у Житомирі стало бар’єром для багатьох водіїв.

Щоб здолати перешкоду з води та льоду треба задіяти наявні навички екстремального водіння та інтуїцію. Калюжа ніби й невелика, але у окремих місцях її глибина готує водіям автомобілів з низькою “посадкою” неприємний сюрприз.

Одні об’їждали перешкоду збоку. Інші – безстрашно влітали у калюжу. Не усім вдавалося її здолати без допомоги перехожих. Частина водіїв обминала проблемне перехрестя їздою тротуаром, де ходять люди.

Така ситуація там триває і нині. Машини їдуть тротуаром прямо територією зупинки громадського транспорту.

Скільки триватиме ця ситуація і які причини її спричинили, Репортер дізнавався в комунальному управлінні житомирської міської ради.

Там нам відповіли, що у цьому місці порвало водогінну трубу. Причини пориву невідомі, оскільки чавунні труби, зазвичай, не витримують пониження температур. Тут же аварія трапилася у період стабільного температурного режиму.

Розбиратися з поривом і його причинами на цій ділянці будуть вже завтра. Сьогодні по місту біля 20 аналогічних поривів зафіксовано, кожен з яких потрібно якомога оперативніше ліквідувати. Комунальники обіцяють житомирянам за сьогодні впоратися з половиною цих аварій.

Отож, як бачимо, водіям Житомира доведеться форсувати водну перешкоду на перехресті вулиць Шевченка-Шелушкова як мінімум до завтра.

Перехожі водіїв не засуджують за те, що ті їздять тротуарами, розуміючи вимушеність цього кроку

У розмові з журналістом сайту Репортер Житомира пішоходи співчувають водіям і готові, поки аварію не усунуть, поділитися з ними територією тротуару.

До речі, водії маршруток, боячись загрузнути з пасажирами у льодовій гущі, об’їжджають перехрестя прибудинковою територією дев’ятиповерхового гуртожитку

Зношеність систем водопостачання Житомира – глобальна проблема, яка потребує комплексного підходу до її вирішення.

Очевидно, що водоканалові доведеться почекати і невідомо скільки, оскільки місто вже рік як б’ється за погодження на отримання та початок освоєння кредиту ЄБРР у розмірі 10 млн. Євро, який на 30% модернізує систему теплопостачання Житомира.