Житомирські водогони тріщать по швам. ФОТО

5 ремонтних бригад житомирського водоканалу ліквідовують пориви на водогонах.

– Спочатку ремонтують найбільші пориви водогонів та мереж водовідведення, – каже головний інженер КП «Житомирводоканал» Віктор Корець.

Водночас він наголошує, що станом на ранок 9 січня до КП «Житомирводоканал» надійшло 24 повідомлення про аварії на мережах водопроводів та водовідведення. На п’яти з них вже працюють ремонтні бригади.

Так вчора 9-го січня аварійні служби КП «Житомирводоканал» ліквідували пориви та витоки води з водогінних мереж за адресами: вул. Малікова, 26, вул. Мануїльського, 42, ВНС III підйому (Північно-Західний р-н), вул. Велика Бердичівська, 83 (водовідведення) та вул. Котовського, 103-в (водовідведення).

Про це житомирян інформує прес-служба міської ради.

На вул. Малікова, 26 стався порив водогону діаметром 400 мм. Без води могли залишитись райони вулиці Малікова та вулиці Клосовського. Ремонтна бригада водоканалу локалізувала порив. Проте проблеми з водою ще й досі залишаються у жителів вулиці Малікова.

На вулиці Мануїльського, 42 стався порив водогону діаметром 150 мм. Майстер бригади Валерій Володимирович каже, що витік води зупинено.

«У зимовий період найбільше аварій виникає саме на чавунних водогонах, оскільки цей сплав крихкий і лопає під час руху ґрунту, який відбувається в період замерзання-розмерзання ґрунтів. Крім того такі водогони будувались у 70-80-х роках ХХ ст. і потребують модернізації», – підкреслив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Посадовець наголосив, що всі наявні ремонтні бригади першочергово направляють ліквідовувати пориви на великих водогонах.

Цьогорічна зима показала плачевний стан водогонів Житомира. Мережі роками не зазнають оновлення. Звідси пориви, які тягнуть за собою незручності для городян та додаткові витрати на усунення аварій і без того економічно збиткового житомирського водоканалу.