Житомирський УДАРівець Буковський подав до суду на голову Верховної Ради Рибака

22 січня Олексій Буковський, член політичної партії «УДАР» подав два адміністративних позови в Окружний адміністративний суд м. Києва та Вищий адміністративний суд України.

Представник політичної сили у Житомирі позивається до голови Верховної Ради Володимира Рибака і вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду.

Представник Житомирського “УДАРу” Олексій Буковський подав два судових позови в Окружний адміністративний суд м. Києва та Вищий адміністративний суд України на протиправні дії народних депутатів фракції Партії регіонів за фактами неособистого голосування в парламенті. Другий позов поданий на протиправні дії та бездіяльність голови ВР Володимира Рибака.

За словами члена партії Буковського, своїми неправомірними діями під час голосування більшість депутатів грубо порушили регламент Верховної Ради та Конституцію України

«Представники нашої партії у парламенті зафіксували велику кількість фактів голосування регіоналів чужими картками. Саме це стане доказовою базою у моєму судовому позові» – зазначив Олексій Буковський.

Прес-служба Житомирської обласної організації партії «УДАР» запевняє, що народні депутати від партії разом з колегами по опозиції будуть контролювати письмову реєстрацію народних депутатів перед сесійними засіданнями, і будуть фіксувати всі порушення регламенту представниками провладної більшості.

Всі зафіксовані факти стануть доказовою базою для звернення до Конституційного суду про визнання результатів таких голосувань незаконними, і їх скасування.