Життя двом дітям врятував цей міліціонер

Злощасний день став другим днем народження для мешканців одного з двоповерхових будинків Олевська.

11-річну Діану та 3-річну Христину Сібірьову із задимленої квартири через вікно витягнув молодий правоохоронець.

Про це інформує Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

22-річний Дмитро Сівковський працює на посаді помічника дільничного інспектора Олевського райвідділку міліції два роки. Міліціонеру доручила служба охороняти правопорядок на території декількох сіл району.

В день, коли зі звичайного сержанта міліції Сівковський перетворився на героя-рятівника, він перебував у службових справах у районному центрі.

– Було близько двох годин дня, і я повертався з однієї з міських організацій у райвідділок, – розповідає Дмитро. – Раптом почув дитячі вигуки та заклики про допомогу.

Молодий сержант зрозумів що крики лунають з двоповерхового будинку повз який він проходив і без вагань кинувся до відкритого вікна на першому поверсі, з якого вже валив дим.

З вікна на міліціонера дивилися переляканими оченятками дві біляві дівчинки. Побачивши людину у формі, вони обидві замахали ручками. Старша з них сказала, що всередині стільки диму, що вийти з кімнати, та й взагалі з квартири вони вже не можуть.

Зволікати було не можна, адже дим виїдав очі, а дихати в кімнаті, де знаходилися діти, ставало зовсім неможливо.

Дмитро витягнув з димової пастки дівчаток. Спочатку – 3-річну Христину, потім – 11-річну Діану. Старша дівчинка здогадалася заздалегідь прихопити верхній одяг для себе і, для сестрички.

– Ми були вдома самі: мама повинна була повернутися з роботи ближче до трьох годин, – розповідає врятована міліціонером Діана. – Спочатку у нас у квартирі запахло димом, а потім стало важко дихати. Я дуже злякалася, що ми з сестричкою задихнемося. Тому схопила наші курточки, відкрила вікно, а сама почала кликати на допомогу. І раптом нас почув дядько-міліціонер.

Cестрички перебували у віддаленій кімнаті, вікно якої виходить на протилежний від під’їзду бік вулиці. Тому сусіди, які встигли вибігти зі своїх задимлених квартир у двір, не могли ні бачити, ні чути дітей.

Як тільки Дмитро Сівковський витягнув дівчат, до будинку під’їхали пожежники, які звільнили із димової блокади ще трьох мешканців другого поверху.

Як виявилося, осередок займання знаходився під сходами, що ведуть на другий поверх будинку. Попередньо від перепаду електричної напруги загорівся водяний насос.

Дивом називають рятувальники те, що вогонь не дістався до металевого балона з газом, необачно залишеного жителями цього будинку неподалік від небезпечного пристрою.

Тим часом до свого дому з усіх ніг бігли батьки дівчаток.

Упевнившись, що діти вже у безпеці під наглядом батьків рятівник повернувся до виконання міліцейських обов’язків.