Питання водоканалу може бути вирішене на державному рівні

Механізм відшкодування державної субвенції по різниці в тарифах потребує врегулювання на державному рівні.

Про це наголосив22 лютого 2013 року, у прямому ефірі на радіо «Ера FM» начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Про це інформує прес-служба міської ради.

Нагадаємо, міський голова Володимир Дебой разом із депутатами готують звернення до Кабміну із пропозиціями щодо збільшення розміру субвенції на послуги водопостачання, її щомісячного перерахування та встановлення економічно обгрунтованих тарифів для ІІ групи споживачів (підприємств) на послуги водопостачання та водовідведення.

Олександр Марцун, коментуючи ситуацію із КП «Житомирводоканал», підкреслив, що мова йде не лише про зміни розміру субвенції по різниці в тарифах, а й у відпрацюванні чіткого механізму відшкодування субвенції.

«Справа в тому, що ні мешканці, ні водоканал не знають, який місячний розмір субвенції має відшкодувати держава.

Житомир у 2012 році отримав 46 млн.грн. по різниці в тарифах. Всі ці кошти були перераховані енергопостачальній компанії. Тоді постає запитання: чому мешканці міста Житомира, не знаючи, що буде така різниця в тарифах періодично страждали від відключення водопостачання. Тому сьогодні треба відрегулювати механізм повернення комунальним підприємствам різниці в тарифах», – наголосив начальник управління комунального господарства.

Нині держава повністю компенсує невідповідність по тарифу на послуги водопостачання для населення. Однак це не стосується ІІ групи споживачів (підприємств, установ, організацій).

«Без встановлення економічно обґрунтованого тарифу для ІІ групи споживачів водопостачальні підприємства мають прямі збитки, які ніким не відшкодовуються», – мовив Олександр Марцун.

Нагадаємо, нещодавно питання заборгованості КП «Житомирводоканал» розглядалося на депутатській комісії з питань ЖКГ, за результатами чого готується звернення до Кабміну.