У Бердичеві учні будліцею, затримавши грабіжника, стали героями кримінальної хроніки. ФОТО

Про це інформує СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Почувши, що поблизу їхнього гуртожитку грабують жінку, хлопці кинулися наздоганяти зловмисників. За декілька хвилин одного з негідників вони передали в руки правоохоронців, що прибули за викликом.

Сталось це в темну пору доби. Близько 22-ї години вечора бердичівлянка поверталася додому. Вона навіть не підозрювала, що потрапила в поле зору зловмисників. Вони ніби з-під землі виросли за її спиною.

Жінка як раз розмовляла по мобільному телефону зі своєю подругою, що працює консьєржем у гуртожитку, й уже мала сказати, що через п’ять хвилин вони побачаться, як раптом відчула сильний удар.

Все, що зуміла викрикнути жертва нападників, був заклик про допомогу.

Благо, його встигла почути й зуміла правильно зрозуміти телефоном подруга. В холі гуртожитку на той момент возилися кілька хлопців, учнів місцевого професійного будівельного ліцею, разом з майстром їхньої групи. На зойки вахтерки усі вони відреагували миттєво та, не гаючи ні хвилини, у чому були вискочили на вулицю та кинулися на підмогу жінці.

Бідолашна жертва грабіжників на момент, коли до неї підбігли хлопці, трохи отямилася і вказала їм, куди побігли зловмисники з її речами – сумкою й мобільним телефоном.

Мало не босоніж по сніжним заметам навпростець кинулися юні рятівники наздоганяти кривдників.

– Аби охопити якнайбільше території, ми з хлопцями побігли у різні боки, – розповідає майстер навчального закладу Іван Олександрович.

Оскільки в таку пізню годину перехожих фактично не було, то нашу увагу привернув чоловік, що швидко добігав до проїзної частини. В руках він тримав предмет, схожий на жіночу сумочку.

Зібравши останні сили, хлопці відрізали утікачу шлях відступу, повалили на сніг і знерухомили.

У цей самий момент почулася міліцейська сирена: правоохоронці терміново прибули за викликом вахтерки, яка зателефонувала до міліції.

Дії затриманих молодиків кваліфіковано за ст.186 (Грабіж) ККУ. Розпочато кримінальне провадження.

Міліціонери ж дякують своїм юним помічникам.

Самі ж вони сьогодні не приховують геройства, із задоволенням хизуються своїм учинком перед однолітками.

Кажуть, цей випадок може стати визначальним для них у подальшому виборі професії. Тобто, можливо, вони стануть міліціонерами.