Чаша терпіння на Житомирщині переповнена: “Свобода” оголошує загальнообласну мобілізацію

Житомирська «Свобода» оголошує обласну мобілізацію громади, аби зупинити видобуток титанової руди на території Злобицького родовища.

Про це інформує прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Відмова Житомирської обласної ради, попри протести громади, скасувати рішення про дозвіл на видобуток титанової руди на території Злобицького родовища переповнила чашу терпіння людей. Тому «Свобода» оголошує загальнообласну мобілізацію мешканців задля відстоювання своїх законних прав.

Про це 21 березня 2013 року під час пікетування Житомирської обласної ради заявив голова ЖОО ВО «Свобода» Сидір Кізін.

Громада вимагала скасувати рішення обласної ради, відповідно до якого компанія НАК «Надра України» отримала дозвіл на видобуток титанової руди на території Злобицького родовища.

Люди під час заходу наголошували, що видобуток ільменітів неминуче призведе до знищення Полісся, перетворивши їхній край на пустелю.

Читайте! Незрозумілою є стратегія розвитку Житомирщини: ми за сільське господарство, чи за титан?

«Ще напередодні, вочевидь, аби заспокоїти громадян та не доводити до зростання суспільної напруги, голова ОДА Рижук пообіцяв, що обласна рада скасує це рішення.

Проте депутати, більшість з яких – «регіонали» та комуністи – вкотре показали антинародне обличчя влади та не скасували рішення, попри обіцянки Рижука. Фактично вони відкрили дорогу компанії НАК «Надра України» для руйнування екосистеми Житомирщини», – зазначив Сидір Кізін.

Читайте! Титанове лоббі на Житомирщині: Рижук не стримав слова. Рудченко депутатам: Вам Господь Бог не простить. Гуменюк – перекриватимемо трасу

«Відмова Житомирської обласної ради, попри протести громади, скасувати рішення про дозвіл на видобуток титанової руди на території Злобицького родовища, нехтування законними правами працівників на отримання заробітної плати переповнили чашу терпіння людей.

Цими діями влада довела, що захищає інтереси олігархів, а не простих людей, тому «Свобода» оголошує загальнообласну мобілізацію мешканців. Запевняємо владу та компанію НАК «Надра України», що відстоюючи свої законні права, громада готова до акцій прямої дії.

Нагадуємо можновладцям, що джерелом влади в Україні є народ, а не купка злочинців при владі, і ніщо не зупинить нас в прагненні відстояти право українців на соціальну та національну справедливість», – заявив під час виступу Сидір Кізін.