Через два тижні житомиряни будуть жити за літнім часом

Через два тижні – в ніч з 30-го на 31 березня – житомиряни, як і жителі інших регіонів України, знову переведуть стрілки годинника.

Після тривалих обговорень, представники влади прийшли до спільного знаменника. Україна перейде на літній час, тобто спатимемо на годину менше.

Недаремно перехід відбувається у вихідні – щоб пом’якшити його, дати більше можливості для адаптації.

Україна перейде у 2013 році на літній час. Про це написав прем’єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній мережі.

«Незрозуміло звідки беруться чутки. Ми як зазвичай 30 березня перейдемо на літній час. Ніяких дебатів з цього приводу ніде не ведеться. А коли це питання буде поставлено, ми обов’язково проінформуємо громадськість і порадимося. Але зараз я думаю, це неактуально. Ми повинні по максимуму використовувати світлий час доби і економити енергоресурси», — написав прем’єр.

На території України 31 березня о третій годині за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед.

Нагадаємо, що торік в Кабміні заявляли, що перехід на «літній час» в 2012 році став останнім — у зв’язку з проведенням Євро-2012.