Чому бідні? – бо дурні!

Вкотре впевнююсь, що наші пращури були розумними людьми: що не приказка – то істина.

Часом починаєш задумуватися – чи то рабство у нас в крові, чи то так звикли думати чужими мізками, чи просто думати – важка праця для нашої нації…

І якось відразу стає шкода Батьківщину і нащадків. Воістину ми заслуговуємо на ту владу, що маємо нині. Нас грабують, принижують, гноблять, а ми мовчки боїмося, або тихенько “поскиглюємо” у куточку, боячись дати відсіч, а чи просто стати на захист власних інтересів та потреб.

Сьогодні у місцевому відділенні ДМС була свідком банальної, на жаль, для нашої країни ситуації:

Відомий у Житомирі правозахисник і активіст кампанії «СТОП свавіллю в паспортних столах!» пояснював людям, що з них стягують непередбачені законом платежі, і детально розповідав, що потрібно зробити, аби не переплачувати. На що лише кілька осіб відреагували адекватно і скористалися порадами.

Інші – тихцем продовжували платити і далі значно перевищену суму, мотивуючи це тим, що, мовляв, боязко – а що як закордонний паспорт їм взагалі не видадуть.

Нібито управління Державної міграційної служби – то такий собі прихований перероблений мстивий Ку-клукс-клан.

А найбільше мене вразила бабця, яка на пропозицію допомогти повернути їй переплачені кошти відреагувала жорстко, навіть, агресивно.

Мовляв ви собі говоріть і робіть свою роботу, а я собі своє знаю.

Найсмішніше, що завтра ця ж бабця у маршрутці чи магазині буде лаяти і владу, і молодь. І винними в усіх її бідах буде хто завгодно, але тільки не вона.

Ми на кожному кроці чуємо, що Україна занепадає,що український народ за межею бідності, що потрібні зміни, реформи, що необхідно підійматися з колін і ставати на захист своєї гідності та незалежності.

От тільки чомусь переважна більшість з нас чекає, що все це зробить хтось інший. Хтось, але тільки не ми.

Чекаємо, що світ навколо зміниться, не докладаючи жодних зусиль.

Але змінювати світ потрібно, починаючи з себе!!!

Воістину бідні – бо дурні! І безвольні!