Коли хурделиця розмивала межі реальності, в Житомирі відкрили фотовиставку Олександри Ігамбердиєвої. ФОТО

2 березня, коли за вікном обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича мела хурделиця, розмиваючи межі між нашим світом і потойбіччям, зимою та весною, надвечір’ям і темрявою, в приміщенні мистецького відділу було відкрито виставку молодої житомирянки Олександри Ігамбердиєвої.

Виставка має назву «Весняні рекреації» та вміщує в собі ряд різнопланових кольорових і чорно-білих фотографій, які відображають пошуки фотографа-початківця.

Тут можна знайти знімки дівчини, яка нагадує привид панянки із дев’ятнадцятого століття, смішних кошенят, рідних житомирських пейзажів, птахів та високовольтних мереж.

На відміну від картин, фотографії – це завжди маленькі шедеври, адже їхній творець вириває живі клапті із реальності у всій довершеності та чіткості їхніх деталей, що не завжди може вдатися художнику, тим більше початківцю.

Так це чи ні – своє власне враження ви можете скласти, відвідавши виставку «Весняні рекреації», яка діє до 15 березня.

Відкриття виставки нагадувало свято в тісному сімейному колі, адже підтримати Олександру прийшли лише свої – учасники НАЛМО «Оксія» і її близькі друзі. Вони принесли для дівчини свої подарунки – вірші, пісні, гру на фортепіано.

Олександра ж не відходила від своєї ролі фотографа і ловила миттєвості відкриття виставки сітями об’єктиву…

Бажаємо О. Ігамбердиєвій не припиняти творчих пошуків та й у майбутньому радувати житомирян цікавими фотовиставками!

Ярослава Побиван