Опозиція в Житомирі вже хоче розігнати виконком й звільнити заступників мера. Місту загрожує колапс?

Депутат житомирської міської ради від опозиції Олег Горай вніс пропозицію включити в порядок денний засідання сьогоднішньої сесії міської ради питання про розпуск виконавчого комітету житомирської міської ради та звільнення першого заступника та заступників міського голови Житомира.

Депутат критично оцінює діяльність міського голови в площині співпраці мера з депутатами.

Олегу Гораю не подобається, що мер, за його словами, не радиться з депутатами по окремим питанням.

Рішення запропоноване депутатом – розпустити виконком й позвільняти заступників.

“Кожен з 60-ти готовий працювати”, – каже Горай. Опозиції не подобається, що її не в належній мірі допускають до вирішення важливих для міста комунальних питань.

Володимир Дебой говорить, що крім гучних заяв є щоденна робота, а деструктивна спроба розігнати виконком – бажання ввести місто в колапс.

Якщо виконком буде розпущено – його формування неможливе в найближчий час. Це призведе до зриву всієї роботи в місті. “Цього й домагається опозиція”, – пояснює міський голова.

Те ж саме й з заступниками міського голови – згідно антикорупційного законодавства новому заступнику треба проти спецперевірку, яка тривамите декілька місяців.

Це означає, що розпуск виконкому й звільнення заступників паралізує роботу міської ради міста на тривалий термін.

Кому це вигідно? Ініціаторам. Олег Горай абсолютно не хвилюється з того, що міський голова залишиться без заступників. Каже – це його заступники – йому треба хвилюватись.

“Можливо, залишившись без заступників, ви нарешті почнете діалог з депутатами?”, – сказав Горай.

В свою чергу, депутат Андрій Сарно вніс пропозицію до порядку денного повернутися до цього питання після затвердження міських програм.

“Людям треба працювати, затвердити Програми. Майте совість і повагу”, – сказав Сарно депутатам, які готові голосувати за пропозицію Горая.