Під знаком скаженої Клари Цеткін

Напередодні свята весни, краси і грації під знаком шаленої, зі сказом матки Клари Цеткін, яке зветься Міжнародним жіночим днем, поговоримо про наболіле.

А саме: як нам, дівчатам і жінкам, підготуватися до теплих погожих буднів, коли ми звично оголюємо різні частини тіла, не завжди тендітного і звинного?

Ожиріння й анорексія – дві протилежності, в які полюбляють кидатися представниці не лише прекрасної статі. Я зараз не запевнятиму, що слід любити себе такою, яка ти є і забути про всілякі дурниці у вигляді «здорової їжі» та вправ на тренажерах.

Я скажу прямо і відверто: вам, дівчатам і жінкам із жировими автомобільними шинами навколо талії, сідницями розміром із братську могилу і параметрами фігури, котрі не вписуються в жодні критерії краси, починаючи з епохи Ренесансу до сьогодення, потрібно терміново худнути! Бо ви – товсті.

І це слід робити не заради того, щоб стати фотомоделлю і знятися для журналу «Вог» (хоча не хочу втручатися у ваші особисті мрії), а лише для власного здоров’я.

Наведу вражаючий факт: у жінок, окружність талії яких понад 90 сантиметрів, вдвічі збільшується ризик захворіти діабетом і серцево-судинними хворобами.

Анорексичкам, які полюбляють похизуватися в інтернетних форумах своїми 1,75 сантиметрами зросту і 43 кілограмами ваги та попрохати допомоги в схудненні бодай ще на один кг, теж скажу прямо і відверто: за вами плачуть психіатри, психологи та психотерапевти (бачите різницю?) разом узяті.

Щоб мати струнку фізично розвинуту фігуру не потрібно вішати на свій рот замок і віддати весь свій вільний час управлянню з обручем і скакалкою. Потрібно лише двадцять хвилин у день присвятити спорту і раціонально харчуватися.

Звісно, що не в кожної панянки та пані є вільна година-друга і кошти для того, щоб відвідувати фітнесні заняття в «позаурочний час». Але й навіщо? Невже ви самі не здатні згадати шкільні роки та уроки з фізкультури і в домашніх умовах кілька разів відтиснутися від підлоги, прокачати прес? Або (а також) прокинутися раніше і пробігти кілька кілометрів? Це простіше, ніж ви думаєте. Головне – зробити перший крок. Спорт затягує в себе не менш потужно, ніж улюблена горіхова нуга чи відмова від їжі в принципі.

Із раціональним харчуванням справа складніша.

Зізнаюся, що й сама іноді не можу відмовитися від шоколаду та жмені цукерок і натомість самовіддано погризти яблуко.

Одного разу я намагалася навернути до раціонального харчування свою маму, яка має форми борця сумо і високий артеріальний тиск.

Я розробила для неї програму вживання корисних продуктів і виконання нескладних фізичних вправ, розраховану на кілька тижнів. Мама прочитала її, щасливо втішилася увагою доці і… продовжила запихатися після 12 години (не дня, а ночі!!!) салом і здобними пиріжками, запиваючи це діло молоком.

Раціональне харчування у своїй суті просте: потрібно вживати побільше овочів, фруктів, каш, а також надавати перевагу нежирному м’ясу, чорному хлібові і пити воду замість солодких газованих напоїв та кавових трунків. Детальнішу інформацію можете знайти в інтернеті.

Мої любі товстухи, анорексички та решта українок, які вважають свої фігури ідеальними! Цінуйте своє здоров’я!

Адже в Україні не люблять немічних і кволих, їх скидають зі скель і топлять у Чорному морі.

Ви варті не ще одного тюбика блиску для губ і баночки крему від зморшок, як це запевняє реклама відомого косметичного бренду, а стрункого спортивного тіла!!!