Повернення в крісло секретаря міськради Житомира Наталії Леонченко посилить позиції міського голови Володимира Дебоя

Наталію Леонченко Апеляційний адміністративний суд Житомирської області своїм рішення відновив на посаді секретаря Житомирської міської ради, цим самим задовольнивши в повному обсязі її позовні вимоги.

Нагадаємо, 23-го листопада 2012-го року секретаря міської ради Житомира депутатський корпус ради зняв, фактично, голосами регіоналів Туфанова, Малиновського, Гірука, Самчука, Пархомчук.

Без допомоги цих представників фракції ПР у міськраді опозиції б не вдалося відправити у відставку секретаря ради Наталію Леонченко.

Сьогодні поновлена секретар міської ради у коментарі сайту Рупор Житомира називає голосування за її відставку колег-регіоналів “політичним моментом”.

Рішення Апеляційного суду Наталія Леонченко сприймає не як перемогу, а як відновлення справедливості, оскільки їй вдалося довести в судовому порядку, що процедура її звільнення з посади відбулась з порушенням норм регламенту ради.

Звільнення Леонченко з посади секретаря ради послабило позиції міського голови. В кулуарах говорили про “дзвіночок” для мера, а дехто ніби-то навіть бився об заклад, що Дебоя до весни чекає така ж доля.

Становище міського голови ускладнили проблеми з відключенням водоканалу від електроенергії, борги по зарплаті на підприємстві ТТУ, недостатнє прибирання вулиць міста від снігу зимою та нищівна критика мера збоку як опозиції, так і частини владної партії.

В доволі непростому становищі мер Житомира не відійшов від своїх принципів й наполегливо наголошував на необхідності об’єднання депутатів навколо того, щоб спільно відбудовувати Житомир через впровадження проектів енергоефективності, відновлювати центр міста, здійснювати роботи з благоустрою територій.

У той же час міського голову Житомира Володимира Дебоя Україна визнала одним з кращих мерів. Він став лауреатом загальнонаціональної програми “Людина року” в номінації “Міський голова року”.

Повернення в крісло секретаря ради Наталії Леонченко, яку вважають людиною мера, посилить його позиції за умови, якщо розбіжності всередині фракції ПР подолано.