Реконструкція Михайлівської може стати заручницею політики

Громадська рада при Житомирському міському голові підтримала ініціативу мера Житомира Володимира Дебоя реконструювати вулицю Михайлівської й здійснити роботи з благоустрою.

Міський голова Володимир Дебой презентував проект реконструкції Михайлівської. А ось рішення про фінансування реконструкції Михайлівської з бюджету розвитку прийматимуть депутати міської ради.

Про це інформує прес-служба міської ради Житомира.

Чи не “завалять” депутати з політичних причин голосування бюджетних статей, кошти яких міський голова планує спрямувати на комплексну реконструкцію центру Житомира й відродження іміджу міста – покаже сесія міської ради.

Директор департаменту бюджету і фінансів міської ради Гаращук С.П. представив членам Громадської ради проект реконструкції вулиці Михайлівської.

Пішохідні зони у центрі міста є традицією європейських міст.

В Україні пишаються такими вулицями Чернівці, Луцьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Тернопіль та інші міста.

Питання реставрації єдиної у місті пішохідної вулиці ставилося ще у 1986 році. За два роки потому було підготовлено проект реконструкції, який передбачав комплекс робіт по ремонту вулиці, будинків, дорожнього покриття. Вдруге це питання постало у 2001 році, але і той проект не був реалізований.

Як зазначив Сергій Гаращук, проект реконструкції Михайлівської розроблений фахівцями КП «Житомирпроект», який 6 березня 2013 року погодила містобудівна рада Житомира.

Він вимагає близько 14 млн. грн. і передбачає роботи у два етапи. Це заміна інженерних мереж, дорожного покриття озеленення. Джерела фінансування цього проекту включають як кошти із міського бюджету, так і благодійні та спонсорські кошти.

Однозначну підтримку цьому проекту висловив член Громадської ради Острожинський В.Є., який вважає, що необхідно дотримуватись законів розвитку міста.

Центр Житомира буде окрасою, візитівкою, місцем відпочинку та гордості городян.

Житомирянам сподобається оновлена Михайлівська.

Копоть І.Є., Гузун М.С., Ткачук Л.В. Контратюк В.І. висловились за реалізацію цього проекту та докорінне оновлення Михайлівської і були одностайно підтримані.