ТТУ Житомира вимагає зарплату під стінами облради

Працівники ЖТТУ сьогодні мітингують під стінами ЖОДА.

Люди сподіваються, що їх почують обранці, оскільки сьогодні – сесія обласної ради.

З лозунгами й закликами розібратися в ситуації з хронічною невиплатою зарплати на підприємстві працівники ЖТТУ стоять з самого ранку.

Вони вимагають справедливого розподілу транспортної субвенції, яка надходить в область й приводять досвід Вінниці – там комунальний електротранспорт отримує 50% цієї субвенції, а не 30%, як у нас.

Формульний підхід, яким послуговується в розподілі обласна влада потрібно корегувати в сторону збільшення частки ЖТТУ. Так вважають не лише на підприємстві.

Про це постійно наголошує міський голова Житомира Володимир Дебой та народний депутат Геннадій Зубко.

Сидір Кізін, голова ЖОО ВО “Свобода” сьогодні на мітингу пояснив чому влада області не поспішає давати більше ЖТТУ. Каже, в розподілі грошей на райони присутня корупційна складова, а перерахунок грошей на ЖТТУ не дає можливостей красти гроші. Тому ТТУ й обділяють.

Нагадаємо, нещодавно обласний “Фронт Змін” провів рейд, результати якого направив у прокуратуру. Виявилось, що районні маршрутки, які виїжджають з Житомира, возять пільговиків за гроші у всі дні окрім середи, хоча отримують субвенцію й зобов’язані виконувати свої соціальні зобов’язання – перевозити пільговиків безкоштовно.

ЖТТУ собі такого не дозволяє й перевозить всіх пільговиків безкоштовно, чим неабияк фінансово страждає через неналежне компенсування державою зобов’язань щодо пільгового перевезення громадян.

На ЖТТУ підозрюють, що є бажаючі, у тому числі й у владі, довести підприємство до банкрутства й цим самим позбутися основного конкурента на ринку пасажироперевезень Житомира.

Державна позиція має полягати в захисті економічних інтересів стратегічного комунального підприємства електротранспорту й недопущення його ліквідації на користь приватного капіталу, який за 22 роки Незалежності України так і не навчився вести бізнес соціально-відповідально.

Чого чекати працівникам ЖТТУ від влади? Вони отримали 55% зарпалати за грудень 2012-го.