Титанове Полісся: Громадський діяч спрямував губернатору Житомирщини “Відкритий лист № 2”

Відкритий лист № 2.

Сергію Миколайовичу!

Як Ви помітили, при звертанні цього разу опускаю «шановний», оскільки події, які розгорталися під час проведення 14 сесії Житомирської обласної ради 21 березня, ставлять під сумнів вживання даного слова щодо Вашої особи.

14 березня на черговому засіданні робочої групи при облраді, яка вивчає питання надання погоджень на користування підземними надрами, ви офіційно заявили, що як депутат обласної ради, будете голосувати за скасування рішення № 609 від 7 червня 2012р.

Як голова фракції Партії регіонів ви пообіцяли, що очолювана Вами фракція одностайно проголосує за скасування рішення. Це було підтверджено кілька разів перед членами робочої групи, журналістами. Це все зафіксовано на телекамери. До Ваших заяв неодноразово апелювали інші високопосадовці Житомирщини.

Але Ви обманули всіх.

Ні, Ви не обманули – Ви всіх «розвели», як картярний шулер чи наперсник.

Ви в парі з Головою Житомирської обласної ради Йосипом Запаловським свідомо затягли розгляд питання скасування рішення, а потім разом з ним покинули роботу сесії через поважні державницькі справи. Депутати фракції партії регіонів «завалили» прийняття рішення.

Чому? Може бути лише дві відповіді.

Або Ви їм дали вказівку це зробити. Або Вас, як керівника фракції, підставили, а отже Ви не є уже «шановним» навіть у своїй фракції.

21 березня представники громадськості Житомирщини приїхали до Житомира не з намірами пікетувати обласну раду, оскільки ми стовідсотково були переконані, що рішення буде скасовано.

Вісімнадцять людей, написали заяви бути присутніми на сесії, щоб переконатися в «мудрості» дій влади, але їх чомусь не пустили до сесійної зали.

Чому? Тут може бути лише одна відповідь.

Ви знали як будуть розвиватися події і боялися громадського невдоволення в сесійній залі.

Ви провокуєте людей на невдоволення та масові акції протистояння. Ви боїтеся приїхати до людей й обговорити дану проблему.

Ви не усвідомлюєте усієї відповідальності перед майбутніми поколіннями. Ви прирікаєте Полісся на Титанік.

У Вас немає стратегічного бачення розвитку Житомирщини. Ви мислите категоріями 19 — першої половини 20 ст.. Лише через розвиток найпримітивнішої галузі виробництва – гірничо-збагачувальної Ви бачите майбутнє нашого краю.

Невже Ви хочете увіковічити своє ім’я найглибшими кар’єрами та найвищими териконами відвалів? Це не є слава.

А може Ви це все усвідомлюєте, але не можете протистояти натиску «титанових» олігархів…?

Певно, що вже настав час відповідей. І вже від них ми побачимо, чи повернеться до звертання оте багатозначуще слово «шановний»!

Станіслав Гуменюк, Врятуємо Полісся