Україна визнала мера Житомира Володимира Дебоя. Він – лауреат програми «Людина року-2012» в номінації «Міський голова року»

Володимир Дебой – у трійці лідерів мерів України.

Мера Житомира визнала Україна за його професіоналізм й досягнення в роботі. Але чи оцінили свого мера самі житомиряни?

Вчора, 13 березня, у Києві на урочистому прийомі загальнонаціональної програми «Людина року-2012» Володимир Дебой отримав відзнаку лауреата у номінації «Міський голова року».

Із 9 претендентів шляхом експертного опитування Володимир Дебой потрапив до трійки лідерів мерів України.

Кандидатуру Володимира Дебоя відзначили на всеукраїнському рівні сотні експертів, що представляють переважну більшість суспільних інститутів і професійних установ.

Переможця визначать члени Вищої Академічної Ради програми шляхом таємного голосування напередодні урочистої церемонії вручення премій.

За будь-якими відзнаками, нагородами та дипломами стоїть великий обсяг роботи.

Симптоматично, що на фоні високого визнання на рівні України в самому Житомирі міського голову Володимира Дебоя нещадно критикують як представники опозиції, дуже сильно зацікавленої в своєму поверненні в кабінети міськвиконкому, так й частина тих, хто належить до нині діючої влади.

Це неабияк ускладнює втілення задумів мера – найамбітніший з яких – реконструкція вулиці Михайлівської та Майдану Корольова.

Успішний у впровадженні надактуальних у нинішній час проектів енергоефективності Володимир Дебой не полишає спроб все ж таки консолідувати місцевих депутатів, еліту, навколо цінностей розбудови міста, а не забезпечення власних інтересів, що йому не дуже вдається.

«Я хочу в першу чергу звернутися до Вищої Академічної Ради зі словами подяки. Для нас, для Житомира, честь бути Лауреатом такої високої номінації “Людина року-2012”.

Це оцінка, безумовно, праці всього виконавчого комітету, міської ради, депутатів, а саме головне – жителів міста Житомира. Доля міського голови достатньо нелегка, й сьогодні ми стоїмо на шляху європейського розвитку нашого міста, на шляху впровадження економічних і ефективних енергетичних проектів.

Це велике натхнення для подальших здобутків. Працювати й прославляти рідний край – Малу Батьківщину, яка об’єднана в єдину велику суверенну державу Україна», – сказав вчора в Києві мер Житомира Володимир Дебой.