В Житомирі мер міста піднімає освітню галузь разом з батьками школярів

Житомирські батьки налаштовані й в цьому році розширити програму співфінансування заміни вікон в школах зі звичаних на металопластикові.

Про це вони заявили на засіданні батьківської ради.

Батьки, які зібрали певну суму коштів йдуть в міськраду й влада з бюджету виділяє стільки ж. Назва програми – «50 на 50». Її ініціатор – Володимир Дебой, міський голова Житомира.

За два останні роки таким чином замінено 70% вікон в житомирських школах.

Про це інформує прес-служба міської ради Житомира.

Батьки кажуть, що кошти на забезпечення програми співфінансування має також виділяти державний бюджет, адже освіта й медицина – галузі, функціонування та розвиток яких в ідеалі має забезпечувати держава.

Міський голова Володимир Дебой запевняє, що програма «50 на 50» у 2013 році буде продовжена.

Керівник міста підкреслює, що саме батьки мають визначати виконавця робіт, а також долучатися до контролю за фінансами та якістю виконання робіт, аби програма діяла успішно та прозоро.

«Ми додаємо фінансування галузі освіти також із міського бюджету, адже державних коштів недостатньо», – сказав Володимир Дебой.

Керівник міста запевнив, що на черговій сесії ініціюватиме питання виділення коштів із міського бюджету передовсім на ті проблемні питання, які визначать батьки.

Крім того влада Житомира за ініціативи мера Володимира Дебоя профінансує реконструкцію басейну в єдиному приміському дитячому таборі «Супутник».

Велика проблема шкіл Житомира – недостатнє забезпечення спортивним інвентарем. Педагоги скаржаться на відсутність елементарних спортивних знарядь.

Проблему частково вирішено: у 2012 році виділено 300 тис.грн. на поповнення спортивного інвентаря, чого школи чекали не один рік.

Основною проблемою дошкільної освіти є переповненість дитячих садочків.

За минулі 2 роки збільшено кількість груп у дитячих садочках, а також збережено у комунальній власності міста непрацюючий нині садочок по вул. Якубовського та спортивний комплекс при садочку по вул. Бориса Тена.

У планах мера – їх капітальний ремонт та відновлення роботи.