В Житомирі поклали квіти до пам’ятника Кобзареві

Сьогодні, 9 березня 2013 року, в Житомирі відзначили сто дев’яносто дев’яту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

У святковій церемонії вшанування славетної постаті взяли участь заступник голови обласної ради Михайло Чигир, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник Житомирського міського голови Галина Семенець.

Покласти гірлянди та свіжі букети весняних квітів до підніжжя пам’ятника Кобзареві прийшли керівники області, міста, студенти, учні та вся небайдужа громадськість обласного центру.

Урочистим маршем під супровід оркестру біля пам’ятника поета пройшлися військові.

– Тарас Григорович Шевченко – воістину народний поет. Вже стільки років минуло від того часу, як він жив і творив на нашій українській землі, а його не забувають. І завжди, не тільки у день його народження, біля підніжжя пам’ятників його постаті не в’януть квіти. Він – символ нашого єднання, він – провісник і пророк, він – геній нашого народу на всі часи», – так наголосив, вітаючи громадськість Житомира у ці традиційно шевченківські дні, перший заступник голови обласної ради Михайло Чигир.

– Доки буде існувати ця земля, Україна як держава, українці – для нас Шевченко буде завжди актуальним. Це не просто поет, філософ – це явище, з яким ми будем жити, яке будем пам’ятати і через сотні років, – сказав Ярослав Долгих.

– Життя і творчість Тараса Шевченка пройшла через душу і серце кожного українця. Це величезна скарбниця нашого народу, наша гордість і душа, яку ми передаємо з покоління в покоління, ось вже два століття, – зазначила Галина Семенець.