В Житомирі з’явився новий громадянський рух. ПОДРОБИЦІ

“Громадянський рух патріотичних сил” зареєстрували тиждень тому в Житомирі.

Один з ініціаторів об’єднання Олег Умінський, привідкрив завісу – в рух ввійшли більше 20-ти громадських організації Житомира й області.

Частина з них – організації афганців, учасників бойових дій на території інших держав, екологічні організації.

Стосовно Олега Умінського: 2 останні роки він очолював Громадську раду при обласній державній адміністрації й претендував на головування в новій каденції. Однак, головою обрали Леоніда Антонюка, генерала МНС.

Мета новоствореного руху – спільно відстоювати інтереси громади області, а також членів організації. Про це ГО, які ввійшли до складу руху, вже підписали суспільну угоду.

Установчі збори руху відбулись 23-го лютого, а реєстрація пройшла тиждень тому.

– Керівника не обиратимемо, – каже Умінський. – Буде створена координаційна рада, в яку ввійдуть по одному представнику від кожної ГО, яка є учасником руху. Координаційна рада стане керуючим органом організації.

12 квітня “Громадянський рух патріотичних сил” проведе загальні збори, де будуть прийняті програмні документи.

– Ми спільно виступаємо на захист прав жителів області стосовно титанового питання, й якщо треба – проведемо акцію, як біля облавтодора, – каже Умінський.

_________________________________________________________________________

Ну і в розпорядженні сайту Репортер Житомира є перше ЗВЕРНЕННЯ новоствореного Руху до громади Житомирщини, депутатів всіх рівнів та державних чиновників.

Звернення!

Ми, учасники Громадянського руху патріотичних сил, стурбовані ситуацією навколо розробки ільменітово-титанових родовищ на Житомирщині. Ми вважаємо, що рішення з цього питання має бути прийняте виключно під час громадського обговорення, за обов’язкової участі жителів Коростишівського, Малинського, Радомишльського, Черняхівського, Коростенського та Володарсько – Волинського районів.

Будь-який інший шлях означатиме порушення конституційних прав громадян на забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, на безпечне життя і здоров’я, на чисте довкілля.

У разі якщо влада проігнорує права громадян, що проживають на територіях вище згаданих районів, висловлювати свої бачення і побажання та намагатиметься «через коліно» переламати волю людей, то ми продемонструємо солідарну підтримку громадам цих районів у їх прагненні захистити свої конституційні права.

Водночас ми попереджаємо депутатів всіх рівнів та державних чиновників про персональну відповідальність, за ті рішення, які вони приймають та наголошуємо на тому, що порушення конституційних прав наших громадян не залишиться безкарним.

Ми звертаємось до всіх мешканців Житомирщини із закликом висловити підтримку мешканцям районів області у їх праві впливати на ситуацію із видобутку ільменітово-титанових копалин, а також запевняємо у тому, що Громадянський рух патріотичних сил готовий прийти та надати підтримку у відстоюванні прав та свобод громадян.

Громадянський рух патріотичних сил