В Житомирській обласній раді не вдається викорінити ганебну практику кнопкодавства

Пропозицію опозиційних фракції обласної ради щодо активації кнопок тільки тих депутатів, які пройшли письмову реєстрацію на сесії, провладна більшість не підтримала.

До того ж, коли перед обласними обранцями постало питання, аби подати списки депутатів, які не присутні у залі, то це зробили усі, окрім Партії регіонів.

На думку депутата від «Фронту Змін» Руслана Годованого, депутати провладної більшості не хочуть, щоб усі знали, як вони голосують і роблять усе для того, щоб і далі голосувати двома руками: за себе і за своїх колег.

Нагадаємо, пропозицію щодо змін до регламенту обласної ради, реалізація якої унеможливить кнопкодавство в раді, яке є ганебним явищем як українського парламентаризму, так і самоврядування, вніс депутат Руслан Годований.

Читайте! В Житомирській облраді спробують здолати кнопкодавство

«Фракції «Фронту Змін», «Батьківщини» та інші депутати вже три місяці підіймають питання персонального голосування ще на комісіях. Сьогодні ж на сесії ми бачимо, що нашим колегам набагато вигідніше ховатись один за одним.

Через кнопкодавство у нас вже було прийнято кілька важливих питань, через які сьогодні мітингують люди. Зокрема це стосується розробки титанових кар’єрів на Житомирщині. Ми маємо припинити ситуацію, коли в залі присутні кілька депутатів, а голосують всі кнопки», – наполягає Руслан Годований.

Депутат додає, що ситуація із персональним голосуванням ідентична тій, яка склалась із голосуванням за надання дозволів на розробку титанових кар’єрів.

На комісії Рижук обіцяв, що буде голосувати за відміну рішення щодо розробки титанових кар’єрів на Житомирщині. Утім, він зник із сесійної зали під час розгляду цього питання.

Із персональним голосуванням усе виглядає так само – нам обіцяють, що будуть самі тиснути на кнопки, а потім провалюють це голосування”, – говорить Годований.