В міській раді Житомира греки станцювали Сиртакі

Популярний грецький танець сьогодні танцювали в міській раді Житомира під час відкриття на другому поверсі мерії фотовиставки “У колі друзів”.

Фотографії Олега Теплого, Андрія Морозова, В’ячеслава Майбороди, Спілки поляків України, прес-служби міської ради Житомира свідчать про поліетнічність Житомира, міста, в якому проживають общини багатьох народів світу.

– В 2013-му році національний колорит кожного товариства нацменшин Житомира ще яскравіше проявить себе в єдності, дружбі, мирі й співпраці, – каже мер Житомира Володимир Дебой.

Зустріч представників національно-культурних товариств з міським головою пройшла в форматі дружньої, але конструктивної розмови.

Керівники місцевих громад озвучили свої напрацювання й пропозиції. Так, представники польської общини планують відкрити в Житомирі польську школу, росіяни – встановити меморіальну дошку російському студенту, який намагався попередити погром в Житомирі в 1905-му році та провести конкурс малюнку.

Сиртакі, за інформацією української Вікі, танцюють як чоловіки, так і жінки, стоячи в рядок або колом, поклавши руки на плечі партнерів по танцю.

Особливістю сиртакі є його музичний розмір — змінюваний, іноді часто, звичайно зростаючий від 4/4 до 2/4.

Початок танцю характеризується повільними плавними рухами, що поступово переходять у більш швидкі, навіть різкі, нерідко поєднані зі стрибками і підскоками.