Виставку картин Анатолія Демченка, нашого земляка, відкрили в Житомирі

В Житомирі вперше проходить виставка картин талановитого художника, нашого земляка Анатолія Демченка у приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Виставка вшанування пам’яті талановитого художника триватиме до 1 квітня. Всі бажаючі можуть завітати на виставку та поринути у чарівний світ мистецтва Анатолія Демченка.

Його життя тісно пов’язане з Житомиром.

Саме в нашому місті він навчався у середній школі № 25, закінчив педагогічний інститут, створив перші картини та усвідомив своє духовне покликання – бути художником.

Останні тридцять років життя Анатолій Демченко жив та працював в Києві, але завжди любив та пам’ятав Житомир, часто бував тут.

Про це красномовно свідчать його численні картини, присвячені красі Житомира, його природі та загалом Поліському краю. Художник заповів назавжди залишитися в Житомирі й був похований в обласному центрі в 2012 році.

З творчістю художника Анатолія Демченка 21 березня познайомилися депутати обласної ради, працівники обласної державної адміністрації та обласної ради. Картини Анатолія Миколайовича були виставлені в холі сесійної зали.

Це виставка творчості талановитої та мудрої людини, нашого земляка, якого потрібно пам’ятати.

“Багато хто знав Анатолія Демченка, як порядну добру людину, а сьогодні ми маємо можливість відкрити його з іншого боку – зазирнути в світ його творчості”, – сказав на виставці начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.

Анатолій Демченко розробляв медалі для премій ім. Л. Курбаса, Малої Шевченківської премії, розписував інтер’єр готелю «Україна» в Києві, розробляв плакат до п’ятиріччя незалежності України, буклет «Все про Україну» (для вступу в Раду Європи), тощо.

Анатолій Демченко – автор більш ніж 100 друкованих плакатів, книг, буклетів та листівок.

Із трепетом в голосі дружина талановитого художника та нашого земляка Емма Демченко розповіла: «Сказати більше про Анатолія Миколайовича, ніж це скажуть картини, неможливо.

Він був талановитою людиною. Ми проводимо виставку саме в Житомирі, де він провів свої дитячі та юнацькі роки, в місті, яке він любив та шанував. Виставка триватиме до першого квітня, але можливо продовжимо її до 6 квітня – дня народження та смерті Анатолія Демченко».