Житомир допоміг області вибитися в лідери за темпами росту промислового виробництва

За темпами росту промислового виробництва Житомирська область торік посіла перше місце в Україні.

Високий результат Житомирщини в загальнодержавному рейтингу забезпечив внесок Житомира в рейтинг загальнообласний.

Про це зазначив під час виконкому міськради заступник житомирського міського голови Петро Закусило, – інформує Житомирська хвиля.

Обсяги промислової продукції в Житомирі за минулий рік зросли на майже 9,5%. Флагмани виробництва в Житомирі – хімічна, легка та харчова промисловість.

Найбільший приріст виробництва досягнуто у випуску верхнього одягу, одягу для дітей, взуття, ковбасних виробів, лікарських препаратів.

Міський голова Житомира Володимир Дебой сприяє співпраці міської влади з місцевими виробниками.

“В реалізації міських Програм ми використовували продукцію саме місцевих підприємств. Наприклад, будинок по вул. Київській, 73, дитячий садочок № 21, дахи – ці об’єкти утеплені продукцією місцевого виробника.

За минулі 2 роки більше 7,5 мільйонів гривень за програмою “50 на 50″ спрямовано на заміну вікон. Замовлення при цьому робили переважно фірмам-виробникам Житомира. Торік встановлено понад 1600 одиниць світлодіодних ліхтарів місцевого підприємства.

Донедавна Житомир закуповував навіть каналізаційні люки у Дніпропетровську. Тепер їх купують у Житомирі в нашого виробника,” – сказав мер міста.

За минулий рік загальний обсяг промислової продукції Житомира склав 6 мільярдів 600 мільйонів гривень.