Житомирський прозаїк Михайло Полюга розповість про самовіддачу в творчості

21 березня 2013 в «Кавоманії» о 16.00 відбудеться презентація Вибраних творів Михайла Полюги в 2-х томах.

Михайло Юрійович Полюга – поет і прозаїк, автор чотирнадцяти книг. Пише вірші і прозу, казки для дітей.

Член Національної Спілки письменників України та Спілки російських письменників, професійний юрист.

Всяка творчість вимагає самовіддачі, як любові необхідна взаємність. Але в даному контексті кожен – поет чи, прозаїк, художник або музикант, – на жаль, безсилий, оскільки…

Нам не дано передбачити, як наше слово відгукнеться …

Залишається одне: творити, сподіваючись на взаємність. У нетерпінні. Як любити: з першого погляду й до останнього подиху.

Михайло Полюга – і в поезії, і в прозі – чуйний і глибокий лірик, за визначенням Аристотеля в «Поетиці» – «залишається самим собою, не змінюючи свого обличчя».

Ця вірність роду творчості у Вибраних творах автора являє читачеві духовне життя людини, світ його ідей і почуттів на роздоріжжі двох століть, коли в досвітніх холодних сутінках часу зароджується інше життя, інший устрій людського співжиття.

Читачеві припадуть до серця ліричні образи поета: «У безодні ночі догорає свіча – безодня душі людини …», «Серце переінакшити ритм – і в грудях мовчить, – за мить начисто минуле перестучить» Або – «в усі обличчя – засяють наші душі …»

У нашому столітті інформаційної прагматичності поезія і проза Михайла Полюги пропонує читачеві філософсько-ліричні спостереження і роздуми, в яких органічно перетинаються часи і герої різних епох, тому що вони об’єднані вічними людськими цінностями.