Житомиряни в Інтернеті бачитимуть всі земельні ділянки у межах України

Інформацію про усі земельні ділянки у межах України відтепер громадяни можуть отримати через Інтернет.

Зокрема, пересічний громадянин може побачити на публічній кадастровій карті таку інформацію як: цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карту ґрунтів України.

Публічна карта дозволяє громадськості контролювати виділення ділянок у прибережних і заповідних зонах, лісах, контролювати використання земель у зонах обмеження.

Державні реєстратори Житомирської області з початку роботи Національної кадастрової системи зареєстрували 10698 земельних ділянок та надали 5321 витягів з Державного земельного кадастру.

Всього територіальні органи земельних ресурсів області прийняли від громадян 17288 заяв. З них: 11916 – на здійснення державної реєстрації наділу та 5372 – щодо надання витягів із земельного кадастру.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держземагентства у Житомирській області

Реєстраторам області вдалося вдвічі прискорити процес реєстрації земельних ділянок.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року в Україні працює нова Національна кадастрова система (НКС), одним з елементів якої є публічна кадастрова карта.

Це величезна високотехнологічна інформаційна система, аналогів якої не має на сьогодні жодне міністерство чи відомство в Україні.