Артилеристи з Житомирщини стріляють на Рівненщині. ФОТО

На 233-му (Рівненському) загальновійськовому полігоні, розпочались бойові стрільби воїнів-артилеристів 26-ї Бердичівської артилерійської бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Про це інформує Центральний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

В ході занять, що триватимуть близько місяця, особовий склад зведеної протитанкової артилерійської батареї дивізіону підполковника Віктора Дмитренка виконає залікові вогневі завдання бойовим пострілом.

Для виконання даних стрільб використовуються снаряди, термін придатності яких наближається до завершення. Зведена батарея відстріляє близько 7000 снарядів.

На Рівненщину артилеристи з Житомирщини прибули наприкінці березня.

Позиції доводилося обладнувати в снігу, а перші стрільби з гармат МТ-12 “Рапіра” виконувати то під дощем, то під мокрим снігом.

Техніка та озброєння не підводили, а особовий склад добре справлявся з поставленими завданнями.

Протягом першого тижня воїни-артилеристи відстріляли 1200 снарядів. Дії розрахунків, до складу яких входять військовослужбовці військової служби за контрактом, так і строковики, за ці дні вже доведені до автоматизму.

За тиждень на полігон прибуде близько 40 офіцерів-артилеристів із Новоград-Волинська, які також виконуватимуть залікові вогневі завдання бойовим пострілом.

ФОТО!: