Боровець про Дебоя: «Коли вже житомиряни перестануть терпіти все це й підтримають міського голову?»

Микола Боровець, заступник міського голови Житомира складає повноваження.

Міський голова Володимир Дебой сьогодні під час засідання міськвиконкому подякував Миколі Боровцю за самовіддану працю.

Реальний робочий день заступника міського голови розпочинався з 6-ти ранку. Микола Боровець відповідав за комунальну сферу Житомира.

За високий професіоналізм його сьогодні нагородили Відзнакою за заслуги перед містом 3-го ступеня.

– Я вболівав за стан справ в місті й не займався політичними моментами, які дуже заважали й заважають. Я був і є господарником, а не політиком.

Прийшовши в Житомир, я був вражений глибиною проблем обласного центру. Хочу побажати Володимиру Дебою досягти успіху в тому, що він робить. Я не знаю, коли люд житомирський перестане все це терпіти, коли житомиряни підтримають міського голову в його діяльності? – сказав Боровець.

Нагадаємо, частина депутатського корпусу міської ради вважає, що міський голова не дослухається до її ініціатив, не «чує» депутатів, приймаючи одноосібно рішення.

Водночас, міський голова Житомира заявляє, що готовий домовлятися, а не торгуватися.

Існує думка про те, що зайнявши крісло мера Житомира Володимир Дебой «пообрубував» канали збагачення для багатьох у місті.

В свою чергу депутати вимагають ефективної роботи виконкому, пояснюючи слабкі результати діяльності влади – проблемами з менеджментом у міського голови.

Терпець в депутатів увірвався на минулому тижні – БЮТівець Олег Горай спочатку публічно заявив, що міський голова «мучить» усіх, а потім запропонував розігнати виконавчий комітет міської ради та звільнити заступників міського голови.

Коли ці дві спроби провалились, це й же депутат наступного дня, перебуваючи в «праведному гніві», наробивши безліч дитячих помилок в зверненні до міського голови, зареєстрував проект рішення щодо припинення повноважень міського голови, аргументуючи це тим, що мер Житомира не впорався з виконанням покладених на нього повноважень.

Такий крок можна сприймати як тиск на градоначальника з метою примусити його піти на поступки, тому що реальний «імпічмент» мера міста не вигідний нікому, тому що вага міських проблем, які несе на собі Володимир Дебой у разі його відставки знищить рейтинг і авторитет тих, хто спробує це все на себе взвалити.

Нагадаємо, сесія міської ради так і не приступила до формування порядку денного.

Наступне пленарне засідання сесії продемонструє результативність консультацій міського голови з депутатами.

Микола Боровець дав пораду міському голові Житомира.

– У вас є важливий момент – це люди, громада. Опирайтесь на них у ваших правильних кроках і вам вдасться здолати опір, – сказав двічі мер Новоград-Волинського, заступник міського голови Житомира з комунальних питань, який йде у відставку.