Депутат облради Руслан Годований політичними заявами виправдовував підприємницьке недбальство

Питання щодо дозволу або заборони в організації тимчасової торгівлі місцевим підприємцям, які не забезпечили належний санітарний стан об’єктів торгівлі та прилеглих території, розглянули сьогодні в Житомирі.

Про це інформує прес-служба міської ради.

«Торгівля має бути здійснена з тимчасових пересувних споруд відповідно до розроблених схем. Суб’єкти господарювання зобов’язані утримувати об’єкт торгівлі та прилеглу територію в належному санітарному стані», – каже директор департаменту власності та ринкового регулювання Вікторія Краснопір.

Однак не всі підприємці в Житомирі ведуть бізнес соціально-відповідально. Заробляючи гроші, вони не дбають про чистоту й належний стан своїх торгових об’єктів.

Резонансу під час виконкому набуло питання щодо дозволу або заборони в організації тимчасової торгівлі підприємцям, які порушили умови минулорічного рішення.

Серед порушників – і фізична особа-підприємець, що займається сезонною торгівлею безалкогольними напоями (зокрема, мова йде про розміщення ємкостей для торгівлі квасом).

Одні з таких захаращених кіосків – сфера бізнесових інтересів Руслана Годованого, депутата обласної ради.

Тимчасові точки продажу квасу стояли занедбаними впродовж всієї зими посеред тротуару в людних місцях, хоча вже 15 жовтня мали б бути знесеними.

Крім того, ці тимчасові конструкції заважали проїзду снігоприбиральної техніки для очистки зупинок громадського транспорту.

Люди були змушені працювати вручну, розчищаючи й територію навколо об’єкту торгівлі, й всю зупинку лопатою.

Опозиціонер попросив слово як депутат, але говорив, як бізнесмен. Він висипав звинувачення в бік міського голови, згадавши “пивзавод”, “бажання вбити конкурента”, “зведення рахунків”, тощо.

Інтереси Руслана Годованого активно захищав член виконкому Олексій Ясюнецький.

Водночас, Володимир Дебой задав Руслану Годованому одне єдине питання: “Чому ви, як бізнесмен, допустили таке недбальство?”

Депутат обласної ради відповів, що не знав, що треба прибирати, бо цим займаються його родичі.

Об’єкт тимчасової торгівлі 19 березня 2013 року. Конструкція перебуває у занедбаному стані, власники порушили умови благоустрою.

Рішення виконавчого комітету було доведено кожному суб’єкту торгівлі. Власники повинні були зняти споруду на зимовий період, чого зроблено не було.

Зважаючи на це виконком запропонував заборонити сезонну торгівлю тим підприємцям, які допустили порушення.

Володимир Дебой пояснив, що його мета – не позбавити когось чогось.

“У місті має бути порядок”, – сказав міський голова.

Зважаючи на те, що сезон тимчасової торгівлі вже розпочинається й підприємці не можуть бути заручниками одного-двох недобросовісних колег, виконавчий комітет вирішив надати дозвіл на розміщення тимчасової торгівлі всім суб’єктам, які подали необхідні документи, а підприємець-порушник сплатить штрафні санкції.

У разі невиконання рішення, об’єкт підлягає негайному демонтажу без попередження.