Котельня на Жуйка в Житомирі залишиться у власності громади

Рішення про заборону відчуження котельні по вул. Жуйка, 12 прийняли депутати Житомирської міської ради.

Про це інформує прес-служба міської ради.

Нагадаємо, за 10-мільйонним кредитом 2007 року, наданого тоді ще фактично приватному підприємству “Житомиртеплокомуненерго”, в заставу було поставлено один із найбільших стратегічних об’єктів міста Житомира – котельню по вул. Жуйка, 12, балансовою вартістю в 300 млн.грн.

У 2013 році перед Житомиром постало питання: або погасити кредит, який за ці роки за відсотковими ставками зріс до 15,6 млн.грн., або втратити котельню, що забезпечує теплопостачанням 25% житомирян.

У випадку несплати кредиту котельню було б примусово відчужено із власності громади міста.

Таким чином, аби не допустити глобальних для Житомира втрат 10 квітня рішенням міської ради заборонено відчуження даного об’єкту.

Міський голова Житомира Володимир Дебой прокоментував цю ситуацію як втрати для міста у будь-якому випадку.

Адже зберігши у комунальній власності котельню, Житомиру все одно доведеться погашати майже 16-мільйонний кредит.

«Потрібно буде врегульовувати питання погашення заборгованості за кредитом внаслідок вчинених дій міською радою у 2007-2010 рр.

Ми маємо йти на перемови з банком і домовлятися, яким чином ця сума буде погашена. На жаль, міський бюджет вже втратив ці гроші і їх доведеться відшкодовувати», – сказав міський голова Житомира Володимир Дебой.

Питання законності отримання кредиту для приватного підприємства під заставу котельні, яка перебуває у власності громади міста, нині вивчається в прокуратурі.